Geen brede rug

Allemaal kennen we wel de uitdrukking, ach ik heb een brede rug en we gebruiken deze opmerking op momenten dat we in ons leven veel

roddel en achterklap horen. Het raakt ons wel, maar we proberen het van onze brede rug te laten glijden. Dat is lastig, want elke opmerking achter je rug om, doet iets met ons, ook al druk je het weg en laat je het van je breder rug glijden. We willen als mens niet geconfronteerd worden met opmerkingen en meningen van anderen. Dat kan ook niet, maar het gebeurt aan de lopende band. Zeker in de tegenwoordige tijd, want hoe makkelijk is het niet, je mening te ventileren op social media. Binnen een paar luttele seconden heb je je ongezouten mening getypt en is zichtbaar voor de hele wereld. De impact van jouw mening daar sta je niet bij stil. Want we mogen toch alles zeggen!

Dat we er een ander pijn mee kunnen doen, mee kunnen kwetsen, ach dat is bijzaak. Moet de ander maar harder worden. Ik neem mijn petje af voor diegenen die vaak in de schijnwerpers staan, even diegenen daargelaten die zelf kiezen voor die schijnwerpers op de verkeerde manier. Dat noem ik de aandachtvragers. Want wie zit in feite te wachten op een kijkje in een andermans leven? Ja, ik weet het, we smullen er van. Is het gezond? Is het respectvol? Nee, maar in de tegenwoordige tijd is gezien worden een vereiste. Als je jezelf dus zo nodig in de schijnwerpers wilt zetten, moet je daar ook de consequenties van nemen en niet miepen als je bagger over je heen krijgt.

Ik heb het nu meer over de mens, de mens die zichzelf niet zo in de schijnwerpers zet, maar wel geconfronteerd kan worden met die schijnwerpers en dan vaak ongewild. Het gebeurt in het klein, op de werkvloer al bijvoorbeeld. Achter je rug om wordt er door collega’s over je gepraat. Vaak doe je hier zelf ook aan mee en weet je, het doet iets met je psyche, die vindt dit niet fijn. Die laat dan ook zijn stem horen, en die stem die uit zich in schuldgevoel, onzekerheid. Want diep van binnen als mens weten we heel goed dat we niets te zeggen hebben over een ander. We hebben daar geen recht op. We hebben wel recht op onze mening, maar zonder iemand onderuit te schoffelen. Je wilt niet weten hoeveel relaties, familiaire, liefdes, vriendschappen ten onder gaan aan roddel en achterklap.

Om die reden wou ik dat ik een smalle rug had en die heb ik. Ik ben namelijk al lange tijd geleden gestopt met aandacht vragen, met te praten over anderen achter hun rug om. Als ik wil praten doe ik dat met de persoon zelf. En het mooie van dit alles is, dat het zoveel rust geeft, dat het geven van je mening aan degene die het betreft, zoveel fijner is. Waarbij ik wel de kanttekening maak dat mijn mening geven, ik pas doe, als de ander er voor openstaat. Dit is een kunst die jij ook kunt leren en hiervoor kun je je richten op een spirituele hulplijn.

Op de spirituele website www.qmediumchat.nl helpen ze je graag bij je persoonlijke groei. Helpen ze je graag naar een smalle rug, zodat je geen last meer hebt van ongezouten meningen, van roddel en achterklap. Want jouw houding bepaalt mede of anderen over je praten. Hoe gek dat ook klinkt. Door je houding en gedrag te veranderen, te gaan leven vanuit je eigen kracht, stopt de roddel. En op www.qmediumchat.nl geven ze je de antwoorden en de inzichten mee hoe jij de verandering hier in kunt zijn. Gun jezelf dus eens een keer een chat met een van de top consulenten van www.qmediumchat.nl. Zij zijn gescreend, leveren om die reden kwaliteit. Kunnen je aangeven waar je nu staat met jezelf en antwoorden geven over jouw toekomst. Hoe of jij zelf naar deze toekomst toe kunt werken.

Want zeg nu zelf, een leven waarin rust de boventoon voert, waarin jij bepaalt wat goed is voor jou en anderen in je leven zijn, zoals jij het wilt, dat is toch een veel fijner leven dan een leven waarin anderen jouw gemoedsrust bepalen! Jij hebt zelf alles in de hand en hoe je daar kunt komen, daarvoor kun je de helpende hand kiezen door middel van een chat met een van de consulenten van www.qmediumchat.nl Liefdevolle groet Von, qmediumchat.nl